Hyr bilar på Trapani flyg plats

Trapani flygplats (TPS), som även kallas ”Vincenzo Florio Trapani Airport”, ligger halvvägs mellan Marsala och Trapani på västkusten av Sicilien. Flygplatsen är huvudentrén till västra Sicilien och naturligtvis till Trapani provinsen. Genom att hyra bil på Trapani flygplats genom CarTrawler kommer du snabbt, enkelt och billigt vidare på din resa på Sicilien.

Trapani attraktion. Hyr en bil på billeje.info

Besök sevärdheterna på Sicilien med en hyrbil från Trapani flygplats. Foto: Francesca Cappa

Trapani flygplats har både en civil och en militär del, men efter att lågprisbolaget Ryanair gjorde sitt inträde i maj 2009 har flygplatsens trafik av semesterresenärer till Sicilien vuxit kraftigt. Detta har medfört att Trapani flygplats år 2009 fick sin miljonte passagerare och har sedan dess fortsatt att växa, vilket gör flygplatsen till den tredje mest trafikerade flygplatsen på Sicilien. För svenska resenärer till Sicilien finns det bra förbindelser till Trapani flygplats men inga direktflyg, däremot flyger Ryanair direkt från Billund i Danmark 3 gånger i veckan.

Läs mer om Trapani flygplats på hyrbilinfo.se

Upptäck Sicilien med hyrbil från Trapani

Med en hyrbil från Trapanis flygplats har du alla Siciliens sevärdheter och attraktioner inom räckhåll. Om du vill koncentrera dig på sevärdheterna i provinsen Trapani och den västra delen av ön kan du med din hyrbil till exempel besöka några av de arkeologiska parkerna eller vackra skyddade naturområden såsom Zingaro reservatet, precis som du naturligtvis bör använda friheten som en hyrbil ger till att besöka några av de små pittoreska städerna längs kusten och de vackra stränderna.

Samma år som Ryanair öppnade sina rutter till Trapani slutfördes även en storskalig renovering av flygplatsen. Förutom att förbättra villkoren för resenärerna på själva flygplatsen, innebar det också bättre villkor för biluthyrningsföretagen på Trapani flygplats vilka fick en ny parkeringsplats för sina hyrbilar med dubbelt så många platser som tidigare.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Boka hyrbil på Trapani flygplats

Det finns ingen direkt tågförbindelse till Trapanis flygplats, men det finns däremot bra vägförbindelser. Använda dig av hyrbil från Trapani flygplats som bara ligger cirka 15 kilometer från både Trapani och Marsala (åt norr respektive söder), och 90 kilometer från Palermo via motorväg A29 som även det är en kort sträcka för en hyrbil.

I sökmotorn från CarTrawler högst upp på denna sidan från Hyrbilinfo.se kan du boka din hyrbil från flera olika biluthyrningsföretag på Trapani flygplats. Du hittar hyrbilar från såväl de stora internationella uthyrningsföretagen samt från en del av de större italienska biluthyrningsfirmor på Trapani flygplats. Välj till exempel mellan hyrbilar från företag som Avis, Hertz, Sixt och Europcar för din semester på Sicilien. Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil redan hemifrån för att vara säker på att en hyrbil finns tillgänglig på Trapani flygplats åt dig vid ankomsten.

Du kan se aktuella ankomst- och avgångstider för Trapani flygplats på flygplatsens officiella hemsida här

Hitta den billigaste hyrbilen Trapani flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her