Billeje i Sevilla Lufthavn

Besök Plaza España med din hyrbil i Sevilla. Foto: Noemí Galera

Sevilla är en stad i södra Spanien, och dessutom är det en del av regionen Andalusien. Andalusien är ett mycket välkänt och berömt område, som har varit i händerna på ett antal civilisationer.

Bland de senare civilisationerna kan det arabiska riket nämnas. Hela Andalusien, och därmed också Sevilla, kännetecknas av kultur från den arabiska och muslimska världen.

Flygplatsen i Sevilla ligger cirka 10 kilometer från centrala Sevilla. Resan är kort och det finns både bussar och taxibilar som står på kö för att serva de 4 miljoner passagerare som anländer via flygplatsen varje år. Namnet på flygplatsen är Sevillas flygplats (SVQ), och är en av de mest trafikerade flygplatserna i den södra delen av Spanien.

Även om Sevilla tillhörde det arabiska riket under Medeltiden, så bär staden även spår av kristendomen. Det är därför man i Sevilla kan se både moskéer och kyrkor. Det är bland annat därför som många turister väljer att åka till Sevilla, eftersom man just kan uppleva två olika kulturer och religioner i en och samma stad.

Läs mer om staden Sevilla.

Intressanta platser & sevärdheter i Sevilla

Av stadens berömda attraktioner kan nämnas katedralen i Sevilla. Domkyrkan är den största katolska katedralen i världen, och dessutom är den även rankad som den tredje största kyrkan i världen. Det är i varje fall här som du möter en massa turister, men även får en introduktion till den katolska storhetstiden.

Inte långt från katedralen, kan du se morernas bidrag till Sevilla. Sevillas karakteristiska symbol är Giralda, som är en minaret som byggdes medan muslimerna var i södra Spanien. Även om islam och kristendomen är två olika religioner, är harmonin i Sevilla häpnadsväckande. Du ser verk från båda religionerna, och eftersom allt passar så bra samman är ett besök i Sevilla verkligen något oförglömligt.

Läs mer om sevärdheter och attraktioner i Sevilla.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transport från Sevillas flygplats

Som ovan nämnt, kan du ta både buss och taxi från Sevillas flygplats. Tyvärr finns det inga tågförbindelser eller tunnelbana till Sevillas centrum, men eftersom det bara är 10 kilometer och kort restid så spelar det inte så stor roll. Men du kan också hyra bil på Sevillas flygplats.

Att hyra bil på Sevillas flygplats är bekvämt för besökare och turister som vill uppleva alla de vackra attraktionerna i Sevilla. Vi har redan nämnt katedralen och minareten i Sevilla, som lockar tusentals och åter tusentals turister till staden. Genom att hyra bil Sevillas flygplats får du både den extra tid och extra energi som du vill ha på din semester. Du behöver inte vänta på bussar eller taxi utan kan påbörja din avkopplande semester redan på flygplatsen. Du ska helt klart överväga att hyra en billig bil på Sevillas flygplats om du vill ha möjlighet att se de vackra omgivningarna runt Sevilla, liksom de många attraktionerna i själva staden.

Billig hyrbil på Sevilla flygplats

Att hyra bil på Sevillas flygplats är inte längre något som kostar en förmögenhet. Många turister tror felaktigt att det är mycket dyrt att hyra bil. Detta beror mycket på hyrbilspriserna här hemma, men eftersom hyrbilspriserna i Sevilla är anpassade för människor i Spanien, så kan du hyra bil mycket billigt på Sevilla flygplats.

Ett bra tips är att använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil på Sevillas flygplats som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Du kommer säkert inte ångra dig om du hyr en bil på Sevillas flygplats, eftersom biluthyrning på Sevillas flygplats kommer att ge dig en mycket friare semester. Du kan åka och besöka de attraktioner du vill, och du kommer även att kunna besöka fler attraktioner med din hyrbil än om du skulle lägga tid och pengar på taxi eller buss.

Kom ihåg att uppleva alla de olika verken från de två storhetstiderna i Sevilla. Både kristna och muslimska arkitekter har skapat unika byggnader och monument, så det handlar bara om att njuta av deras arbete medan du är i Sevilla. Att hyra bil på Sevillas flygplats rekommenderas för de turister som vill uppleva arvet efter de stora civilisationerna i Sevilla.

Du kan även välja att flyga till Malaga och hyra din bil på Malagas flygplats. Här kan du läsa mer om möjligheten att hyra bil på Malagas flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen Sevilla flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her