Hyr bilar i Palma de Mallorca

Palma de Mallorca är både huvudstad i regionen Balearerna och på ön Mallorca. Det bor ungefär 425 000 invånare i staden, och upp till 15% av dessa är utlänningar. Det är turister som har besökt Mallorca så många gånger att de nu har bosatt sig på ön. Det är därför inte vilken stad som helst på ön de har valt att bosätta sig i, men i staden Palma de Mallorca.

Stadens största inkomstkälla är naturligtvis turismen, och utan turismen skulle staden inte ha en särskilt stor omsättning. Turismen står direkt och indirekt för över 80% av inkomsterna i staden Palma de Mallorca.

Palma de Mallorca ligger cirka åtta kilometer från flygplatsen, så det är en kort restid mellan Palma de Mallorca och flygplatsen. Det är en av de mest trafikerade flygplatserna i Spanien (nummer tre efter Madrid och Barcelona), så det finns alltid avgångar som kan ta dig hem.

Sightseeing i Palma de Mallorca

Det finns en hel del saker du kan göra i staden och du kommer aldrig tröttna på att vara i Palma de Mallorca. Om du vill ta ledigt från solbadandet på stranden så finns det en hel del shopping möjligheter. Ett av de största köpcentren i Spanien ligger dessutom på Mallorca, så det finns tillräckligt med shopping i staden.

En av de sevärdheter som är värd ett besök är nationalparken S’Albufera. Där kan du ta en picknicktur och det finns också ett museum du kan titta in i. Parken är stor så räkna med att tillbringa en hel dag av din semester där. De bästa transportalternativen till parken är med egen hyrbil. Du kan bestämma helt själv vad du vill se och när du vill se de med en hyrbil i Palma de Mallorca.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ och biluthyrning i Palma de Mallorca

Att hyra bil i Palma de Mallorca är inte svårt och dessutom är det otroligt praktiskt och bekvämt. Du är inte beroende av bussar och taxibilar (som kan visa sig bli dyrare i längden). Om du hyr en bil så kom ihåg att boka en bil med luftkonditionering, eftersom det alltid är varmt i staden Palma de Mallorca och på resten av ön.

Du kan tillbringa hela din semester i Palma de Mallorca eftersom det finns tillräckligt att se och göra där. Du kan också välja att besöka de andra sevärdheterna och städerna runt omkring på ön Mallorca. Eftersom ön är ungefär lika stor som den danska ön Fyn, kan du snabbt ta dig fram och tillbaka om du använder dig av hyrbil i Palma de Mallorca.

Hyr en bil i Palma de Mallorca och få ut mycket mer av semestern än om du skulle använda dig av kollektivtrafik. Kom ihåg att boka din hyrbil i Palma de Mallorca redan hemifrån Sverige. Då kan bilen stå klar och vänta på dig när du landar på flygplatsen på Mallorca, Flygplatsen som för övrigt fått sitt namn efter staden. Läs mer om Palma de Mallorca flygplats

Hitta den billigaste hyrbilen Palma de Mallorca Find Billeje her --> Sammenlign priser her