Menorca

Menorca låter som Mallorca, och om du kan se en likhet, så är det inte särskilt konstigt för de är båda öar, och ligger faktiskt precis bredvid varandra.

Menorca

Cala Macarella på Menorca. Foto: Sönke Biehl, Creative Commons.

Även om Mallorca är den mest populära ön av de två, så erbjuder Menorca allt som Mallorca och Ibiza inte erbjuder.

Menorca är en lugn stad och är gömd bakom öarna Ibiza och Mallorca. Turistkaos existerar därför inte på Menorca, och lyckligtvis finns det en del saker på Menorca som är skyddade, så det är den perfekta platsen för livs- och naturnjutare att befinna sig på. Du lockas kanske att to att Menorca är en pytteliten ö, men denna ö har faktiskt sin egen flygplats.

Läs mer om Menorca flygplats.

Sevärdheter och attraktioner på Menorca

Av sevärdheterna och attraktionerna på Menorca, kan bland annat nämnas den gamla militärbyggnaden. Denna militära byggnad på Menorca kallas Gaiberno Militar, och byggdes under 1700-talet. Det är en gammal byggnad, men det är faktiskt så det är här på Menorca. Det finns riktigt mycket historia på ön, och de turisterna som åker till Menorca är mycket intresserade av denna historia.

En annan sak som du bör besöka när du är på Menorca är den gamla stadsmuren. Stadsmuren ger verkligen folk en inblick i den långa historia och kultur som du kan lära dig mycket mer om på Menorca. Förutom de gamla byggnaderna finns naturligtvis en hel del vackra landskap på ön. Eftersom ön har skyddats av de spanska myndigheterna, får det inte finnas några stora hotell eller liknande, så det finns gott om möjligheter att uppleva naturen som den alltid har varit.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport på Menorca

Semester på Menorca går mer i avkopplingens tecken, här råder inte det vanliga turistkaoset som på många andra ställen. Detta gör det lättare för dig att koppla av under din semester, och ibland kan det kännas som om tiden står stilla på Menorca. Människor är vänliga och trevliga, och hela atmosfären känns som om det är en stor siesta. Det finns inga måsten, och det är en stor fördel för turister som besöker Menorca.

Det finns olika sätt att transportera sig på Menorca, men om du vill vara en del av öns atmosfär i form av frihet, då är det bästa att hyra bil på Menorca. En hyrbil är snabbaste formen av av transport, och du kan med hyrbilens hjälp se alla de sevärdheter du vill, samtidigt som du upplever de gudomligt vackra omgivningarna på Menorca.

Billig biluthyrning på Menorca

Som nämnts kan det vara klokt att hyra bil på Menorca. Det är faktiskt inte svårt alls att boka en hyrbil på Menorca även om ön inte är lika populär som Mallorca. Det finns många biluthyrningsföretag på ön och du kan redan hemifrån hitta billig biluthyrning på Menorca. Tack vare Internet kan du boka din hyrbil online hemifrån innan du åker, och på så sätt få nycklarna till bilen utlämnade så snart du ankommer till Menorca.

Kom ihåg att se dig ordentligt omkring när du är på Menorca. Olika platser på ön ger dig en helt fantastisk och unik utsikt, så det är bara att komma igång och besöka dessa platser. Den snabbaste vägen till utsiktsplatserna går via Hyrbilinfo.se och en hyrbil på Menorca som snabbt kan ta dig till de olika destinationerna. Överväg om att hyra bil på Menorca är något för dig, och du kommer snabbt att inse de många fördelarna med en hyrbil på Menorca framför andra transportmedel.

Ett bra tips är att använda sökmotorns effektiva filter för att hitta just den hyrbil på Menorca som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsföretag, olika biltyper samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Hitta den billigaste hyrbilen Menorca Find Billeje her --> Sammenlign priser her