Menorca flygplats

Upptäck Menorcas pärlor med en hyrbil. Foto: Gabriel Rodríguez

Alla känner till öarna Mallorca och Ibiza, men vad vet du om ön Menorca? Det är en ö som är en del av Balearerna, men eftersom ön är skyddad av de spanska myndigheterna, kan inga större turistprojekt byggas på ön.

Även om den allmänna turisten på ön har börjat öka är det verkligen en ö att besöka. Ön är ett rent paradis utan all den turism som finns på de mer kända och närbelägna öarna.

Menorca har även en egen flygplats, som går under namnet Menorca Airport (MAH). Öns huvudstad är Mahon, och avståndet mellan flygplatsen och staden är drygt 4,5 kilometer. Det tar ca 3 timmar att flyga från Stockholm till Menorca flygplats.

Ön besöks av 2 miljoner turister årligen, och de kommer för att se de många historiska ruinerna, men naturligtvis också för att njuta av naturen och de skyddade områdena på ön. Människor söker sig också hit för att slippa festandet på öarna Ibiza och Mallorca. För på Menorca, kan du verkligen ha en lugn semester.

Läs mer om ön Menorca.

Sevärdheter och attraktioner på Menorca

Som tidigare nämnt finns det historiska ruiner på Menorca. Detta beror på öns långa historia som sträcker sig tillbaka till några av de mest intressanta civilisationerna runt Medelhavet.

Förutom de historiska ruinerna, kan du njuta av hela ön som en enda stor attraktion. Det är en fridfull plats, som också har en fantastisk natur. De vackra omgivningarna gör att man kan kalla den för en paradisö för fridfulla själar. Attraktionerna och sevärdheterna är utspridda över hela staden, så nästan på var 100 meter, finns det något nytt att titta på.

Läs mer om sevärdheter och attraktioner på Menorca.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Menorca flygplats

Du kan välja att ta bussen från Menorca flygplats till Mahon, men om du vill ha full tillgång till hela ön, då är det självklara valet att hyra bil på Menorca flygplats. Det finns otroligt mycket att se på Menorca men ska du vara beroende av busstidtabeller och långa restider så kommer du inte hinna med allt du vill se och uppleva på ön.

Att hyra bil på Menorca flygplats är det mest praktiska för de flesta turister, och det är också en del av öns kultur att ha den frihet som en hyrbil ger dig. Frihet och Menorca går hand i hand, så det är därför mycket passande att du får frihet och rörlighet med din hyrbil från Menorcas flygplats.

Billig biluthyrning på Menorca flygplats

Som redan nämnts, är det mest bekvämt med en hyrbil när du är på ön Menorca. De många stränderna, vackra naturliga omgivningarna och inte minst de sevärdheter som finns på ön kan bäst besökas med en bil. Vi har också tidigare nämnt att allt ligger utspritt över hela ön och att du därför bör ge dig själv möjligheten att besöka alla delar av ön, för det första är ön inte särskilt stor, och för det andra är det en vacker ö med en hel del överraskningar.

Billig hyrbil på Menorca flygplats får du snabbt och enkelt om du bokar din hyrbil via denna hemsida. Det är en stor fördel att ha allt bokat redan hemifrån och slippa bekymra dig om att hitta en hyrbil på flygplatsen efter dina 3 timmars flygning. För självklart vill du kunna uppleva ön direkt och koppla av, istället för att börja din semester med att stressa.

Boka en billig hyrbil på Menorca flygplats genom Hyrbilinfo.se så även du kan få se alla delar av denna paradisö. Glöm inte att besöka de hemliga och tropiska stränderna som bara lokalbefolkningen och de erfarna turisterna känner till som till exempel Caló des Màrmols, Cala Bóquer och Coll Baix för att nämna några.

Hitta den billigaste hyrbilen Menorca flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her