Billeje i Lanzarote Lufthavn

Lanzarote har mycket att erbjuda, och med en hyrbil kan du komma ut i naturen och bl.a. uppleva den imponerande gejsern. Foto: Andreas Tusche

Hyrbilinfo.se jämför priser och hyrbilar från alla lokala och internationella biluthyrningsfirmor på Lanzarote flygplats och hittar alltid den bästa lösningen för dig. Boka nu, bilen står klar när du anländer.

Lanzarotes flygplats ligger bara 5 km från Lanzarotes huvudstad Arrecife. Flygplatsen och Arrecife är sammanbundna via huvudvägen LZ-2.

Boka din hyrbil i förväg genom Hyrbilinfo.se så slipper du slösa tid när du anländer till Lanzarotes flygplats i Arrecife.

Lanzarote är en av de vackraste Kanarieöarna och är känd för sina fantastiska stränder, ett rent paradis för vattensporter: dykning, snorkling, kite-surfing, surfing och vindsurfing är populära och ön lämpar sig mycket bra för dessa aktiviteter.

Lanzarote har ett imponerande vulkaniskt landskap vilket är spännande att utforska. Om du vill komma runt och uppleva allt ön har att erbjuda är en hyrbil det mest effektiva sättet att göra det på. Öns väder är behagligt året runt och körningen är oftast avslappnad utan mycket trafik på bra vägar i inspirerande omgivningar.

Om du vill åka ut till den vackra nationalparken Timanfaya så är det helt nödvändigt med bil – liksom att en bil tar dig ut till grottorna Jameos del Agua.

Längs den västra kusten av Lanzarote bjuder en biltur på stora upplevelser: Kör från Yaiza till El Gofo – här hittar du stränder med svart sand och charmiga restauranger ända nere vid vattnet.

Lanzarote är en av de livligaste av Kanarieöarna och erbjuder festivaler och evenemang året runt. I februari är det karneval på ön och i juli är det fest i Tachiche, dessutom är det en stadsfest i Arrecife i augusti.

Lanzarote utgör en del av Kanarieöarna. Lanzarote är uppbyggd kring vulkanen Timanfaya som fortfarande är aktiv. Det finns dock ingen anledning till panik eftersom alla vulkaner övervakas 24 timmar om dygnet. Man kan förutsäga ett stort vulkanutbrott lång tid innan det sker, så du har inget att vara rädd för som turist. De spanska myndigheterna kommer att göra allt för att bevara turismen i landet så som turist är du i trygga händer.

En av städerna på ön heter Arrefice och är dessutom huvudstad på Lanzarote. Det finns även en flygplats på ön som heter Lanzarote flygplats (ACE). Den består av två terminaler, varav den ena bara hanterar passagerare som ska flyga till de andra Kanarieöarna. Det finns många turister som landar på de andra öarna och sedan anländer till Lanzarote. Det är fyra kilometer till huvudstaden Arrefice och vägen från flygplatsen är väl skyltad så det är närmast omöjligt att köra fel.

Du kan använda dig av flera olika transportalternativ när du anländer till Lanzarote flygplats. Det finns bussar till de större städerna på ön och det går en buss ungefär varje halvtimme. Du kan också ta en taxi om du inte vill vänta så längre, vilket är förståeligt eftersom du är på semester. Taxi kan vara dyrt om du tänker utforska ön och det finns riktigt många saker att utforska.

Platser som du kan besöka med hyrbil från Lanzarote flygplats

Det är särskilt vulkanlandskapet som många vill se, det sägs att de första delarna av Star Wars filmen spelades in här. Även den välkända filmen apornas planet har scener härifrån eftersom det vulkaniska landskapet påminner om ett månlandskap. Om du är på ön Lanzarote så är det vackra vulkaniska landskapet ett minimikrav att besöka.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil på Lanzarote flygplats

Om du vill besöka de populära attraktionerna på ön Lanzarote, då är hyrbil från Lanzarote flygplats den billigaste formen av transport i långa loppet. Det finns många uthyrningsbolag på Lanzarote flygplats som är redo att hjälpa dig med hyrbil. Här finns dels de kända internationella biluthyrningsföretagen men även de mindre kända, lokala, spanska biluthyrningsföretagen. Vi rekommenderar dock att du bokar en hyrbil redan hemifrån innan du reser till Lanzarote flygplats, på så sätt slipper du krångla med biluthyrning på Lanzarote flygplats när du är på semester.

Ett bra tips är att använda sökmotorns filterfunktion för att hitta just den hyrbilen på Lanzarote flygplats som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Så fort du landar hämtar du nycklarna till din hyrbil som redan står klar på Lanzarote flygplats, och sedan är det bara att köra till ditt hotell eller annan önskad destination. Det är bekvämt att hyra bil på Lanzarote flygplats och vi rekommenderar att du bokar den hemifrån i god tid innan du anländer till flygplatsen.

Hitta den billigaste hyrbilen Lanzarote flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her