Billeje i Girona

Vid den spansk-franska gränsen och inte långt från Medelhavet hittar du staden Girona. I den östra delen av Spanien ligger denna otroligt vackra men även mycket livlig stad. Med endast 90 000 invånare kan Girona fortfarande överraska både storstadsmänniskor och bybor.

Det ska sägas att Girona ligger i den stora regionen Katalonien. Det finns dessutom bara en motorväg mellan Barcelona och Girona, så du snabbt och lätt ta en titt förbi Barcelona när du är i Girona.

Även om Barcelona är en närliggande stad betyder det inte att du måste landa på Barcelonas flygplats. Du landar faktiskt på Gironas egen flygplats som under senare år har sett en enorm tillväxt. Detta beror bland annat på Ryanairs fokus på området. Flygplatsen har nu blivit en plats som massor av turister passerar genom varje år.

Läs mer om Gironas flygplats.

Sevärdheter och attraktioner i Girona

Som tidigare nämnt finns det även massor av saker i Girona som kan tilltala storstadsmänniskor. Bland annat finns det många shopping ställen som kan uppfylla alla shoppares dröm. Det är inte bara stora och kända affärer du kan hitta i Girona, du kan även besöka många lokala butiker som säljer allt mellan himmel och jord. Dessutom kan en tur till den lokala marknaden inte skada dina förhandlaregenskaper eftersom allt på marknaden är förhandlingsbart. Marknaderna i Girona är inte krämaraktiga som vi känner till från Sverige utan här är det enbart människor som regelbundet kommer och sätter upp sina bodar och stånd.

Förutom marknader och shopping kan du också se och delta i de många festivalerna under året. Girona är en livlig kulturstad som skapar kulturevenemang och festivaler när turistsäsongen börjar. Det är särskilt under högsommarperioderna du kan uppleva de många festivalerna och kulturella evenemangen i Girona. Om det undrar när de är så fråga någon ur lokalbefolkningen, de kan datum och tider i sömnen.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport i Girona

Liksom på många andra platser i Spanien har Katalonien också en fantastisk natur. Landskapet är verkligen en plats där du kan glömma både tid och rum, så om du vill bli av med stressen från Sverige ska du absolut bege dig ut i naturomgivningarna i Katalonien.

Transport till olika platser i både Girona och övriga Katalonien ordnar du lätt med en hyrbil i Girona. Det är helt klart det lättaste och bästa sättet för en turist att transportera sig. Att hyra bil i Girona är inte särskilt svårt och det kan helt klart rekommenderas för nybörjare men även för mer erfarna människor som ofta hyr bil på sin semester. Om du inte är intresserad av att hyra bil i Girona kan andra alternativ som buss och taxi rekommenderas. Bussarna är långsamma och kör enligt tidtabeller som måste följas. Det kan både ge dig långa vänte tider och dessutom göra det besvärligt. Taxibilarna är snabba och känner till området, men det kostar en förmögenhet att regelbundet ta taxi. Därför rekommenderas biluthyrning i Girona för människor som vill ha frihet, men också för dem som vill uppleva något under sin semester.

Billigaste hyrbil i Girona

Om du har beslutat dig för att hyra bil i Girona, Läs då vidare för att få en del goda råd. Det går att hitta billig hyrbil i Girona om du bokar den via Hyrbilinfo.se redan innan du åker hemifrån. Det är faktiskt väldigt enkelt och går fort att hyra en bil i när du sitter i ditt hem i Sverige.

Du kan använda denna hemsida påbörja bokandet av din billiga hyrbil i Girona. När du har bokat din hyrbil i Girona kommer du att få dina bilnycklar så snart du landar på Gironas flygplats. Det är enkelt, smidigt och billigt.

Kom ihåg att det också kan vara en bra idé att passa på att besöka Barcelona när du ändå är i Girona. Hyr en bil med en fri körsträcka och kör de 100 kilometerna till Barcelonas centrum. Detta kommer säkert att förlänga och förstärka ditt minne av din semester till Girona, och tack vare din hyrbil i Girona har du kunnat uppleva mycket fler saker på kortare tid.

Ett bra tips är att använda det effektiva filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil i Girona som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Du kan också välja att flyga till Barcelona flygplats – Läs mer här om möjligheterna att hyra bil på Barcelona flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen Girona Find Billeje her --> Sammenlign priser her