Billeje i Alghero flygplats

Alghero flygplats (AHO) heter på italienska Aeroporto di Alghero-Fertilia och ligger 8 km norr om staden Alghero, men också nära byn Fertilia.

Algheros flygplats är bland de största på den italienska ön Sardinien. Det finns tre flygplatser med internationella avgångar på ön men dessa har också många regionala flygningar så det är ett stort passagerarantal varje år. Tillsammans med Olbia längre norrut och Cagliari i söder bidrar Algheros flygplats till att ligga till grund för luftfarten över Sardinien. Eftersom Sardinien blir ett mer och mer populärt resmål för turister blir flygplatsen i Alghero också livligare och livligare. På samma sätt som Sardiniens kontakt med fastlandet mer och mer sker med flygplan så bör du för att ta dig runt på ön hyra bil i Alghero.

I och med lågprisbolagens intåg på marknaden i hela Italien, finns det nu goda möjligheter att ta sig till Sardinien, särskilt via Alghero flygplats. Över 50% av de 1,3 miljoner turister som anländer till Alghero flygplats är italienare, så Sardinien kommer att vara din möjlighet att uppleva en del av Italien med lite mindre turister. Det är möjligt att du kommer hit under högsäsong, men eftersom många av italienarna har familj eller bekanta på ön tar de inte så mycket plats som turister från utlandet hade gjort. Det kan ändå vara en fördel att hyra en billig bil på Alghero flygplats så att du smidigt och lätt kan förflytta dig istället för att hoppa ut och in i olika bussar.

Att hyra bil på Alghero flygplats är lätt och billigt så detta kan vara din möjlighet att uppleva inte bara staden utan stora delar av hela ön. Det finns ingen gräns för hur mycket du kan hinna med en hyrbil i jämförelse med t. ex. buss.

Alghero flygplats har en överskådlig storlek och även om den inte är så stor som många andra flygplatser på fastlandet så är den ändå lika viktig.

Sevärdheter och attraktioner i Alghero

Alghero är på många sätt inte en traditionell italiensk stad. Den är det närmaste Spanien du kan komma och är därför lustigt nog mycket spanska. För att vara helt korrekt är den mer katalansk, så den påminner på många sätt om Barcelona, som ligger på andra sidan Medelhavet. Men det är inte utan anledning som staden är inspirerad av just denna kultur. Katalanerna levde i många år i staden, vilket är anledningen till att de ursprungliga stadsmurarna som byggdes för hundratals år sedan fortfarande finns kvar. Det bor 43 000 människor i Alghero idag och det är inte särskilt många jämfört med andra italienska städer. Ändå har invånarna en unik identitet. De talar italienska med katalansk accent och har andra traditioner som inte är kända från fastlandet. På det hela taget är Alghero en lugn plats att uppleva och det kan vara en god idé att hyra en bil på Alghero flygplats.

Alghero kanske ofta glöms bort när du planerar din semester till Italien. Det är synd eftersom staden har mycket att erbjuda. Det finns många kulturella erbjudanden och dessutom finns några av Italiens bästa stränder i närheten. Om du åker till Alghero kommer du också att ha en möjlighet att uppleva en del av Italien med färre turister och därför råder en mer avslappnad atmosfär. För den ultimata friheten kan du använda dig av en billig hyrbil från Alghero flygplats. På så sätt kan du uppleva både staden och den vackra naturen runt omkring.

Boka hyrbil på Alghero flygplats när du planerar din semester så gör du dig själv en tjänst och en möjlighet att uppleva denna unika plats i Italien på bästa möjliga sätt.

Alghero är Italien med en twist av Spanien. Det finns ingen annan sådan plats, vilket är anledningen till att denna stad är unik.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportalternativ från Alghero flygplats

Du kan ta dig till Algheros centrum på många sätt eftersom flygplatsen är lika väl belägen som själva staden, men det kan ändå vara en idé att satsa på något annat än den lokala bussen. Taxibilarna kan bli en dyr affär, men du hittar dem utanför ankomstterminalen.

Bussarna går också på regelbundna tider, men det kan vara besvärligt särskilt om du anländer sent. Med en hyrbil från Alghero flygplats har du både din transfer till och från hotellet ordnad plus transport för hela semestern.

Hyrbil på Alghero flygplats kan hjälpa till att ge dig de perfekta förutsättningarna för din semester. Du kan snabbt komma vidare från flygplatsen och behöver inte oroa dig för när nästa buss går. Hyrbil är ett snabbt och säkert alternativ som ger dig största möjliga frihet.

Om du vill att din resa ska vara väl planerad bör du boka din hyrbil på Alghero flygplats i god tid redan hemifrån. På så sätt blir allt lättare redan från början och du får ett överskott av både tid och energi som du annars skulle lagt på att hitta transport till ditt hotell.

Billig hyrbil på Alghero flygplats

Alghero är värt att uppleva, det är dessutom lätt bara du vet hur du ska hittar en billig hyrbil på Alghero flygplats. Det enklaste och snabbaste sättet att hitta och boka en billig hyrbil är via Hyrbilinfo.se då står bilen redo och väntar på dig så fort du landar, med all den frihet som bara en hyrbil kan ge.

Sardinien väntar på dig så grip möjligheten och res dit så snart som möjligt. Med en billig hyrbil från Alghero flygplats står upplevelserna på kö för att träffa dig.

Besök Algheros flygplats officiella hemsida.

Hitta den billigaste hyrbilen Alghero flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her