Biluthyrning över hela världen

På Hyrbilinfo.se jämför vi biluthyrningspriser från mer än 500 biluthyrningsfirmor över hela världen. Vi garanterar dig de bästa priserna på hyrbilar i alla klasser, från minibilar till Premiumbilar och minibussar.

Om du ska på semester – eller kanske du behöver träffa en affärskontakt – då är det viktigt att du kan ta dig från A till B utan problem. Och även om du har möjlighet att ta tåg eller buss på vissa ställen så kommer det i de flesta fall vara bättre att hyra en bil. Därför erbjuder vi dig tillgång till billig biluthyrningsservice från alla biluthyrningsföretag. Både de stora och kända som Avis, Sixt och Hertz, men även från mindre lokala biluthyrningsföretag. Och vi har gjort det så enkelt att du kan jämföra priserna på samma biltyp hos olika företag – och du behöver bara leta på ett ställe. Ett bra tips: om du ska köra söderut på din semester, men du är osäker på om din bil är ”i form” för en tur på autobahn. Använd då vår sökmotor för att hitta billig biluthyrning i norra Tyskland till exempel  i Flensburg. Här parkerar du din egen bil och rullar sedan vidare i en Autobahn-redo tysk bil. Ofta blir det billigare med en hyrbil än med egen bil när man räknar med avskrivningar, slitage och värdeminskning samt eventuella extraförsäkringar.

Billig biluthyrning med CarTrawler

På Hyrbilinfo.se samarbetar vi med det irländska företaget CarTrawler, som ser till att ”tråla” genom alla världens biluthyrningsfirmor – över 800 olika företag – så att du kan få det bästa priset, det största urvalet och de mest flexibla biluthyrningsvillkoren på marknaden. Vi erbjuder djupgående beskrivningar av destinationer här på hemsidan medan CarTrawler levererar bilarna. Vi har gjort detta sedan 2009, och det är därmed ett långvarigt och fruktsamt partnerskap som hjälper dig med rörligheten på destinationen. Om du vill hyra bil riktigt billigt så undvik juli månad, oavsett var i världen du befinner dig. 90% av världens befolkning bor på norra halvklotet och har därmed juli och delvis augusti som sin högsäsong för sommarsemester. I Europa innebär detta större efterfrågan på hyrbilar på sommardestinationer som Malaga, Mallorca, Italien och Portugal, medan det i USA är särskilt destinationer som San Francisco, Los Angeles och hela Florida, som har störst efterfrågan denna tid på året. Och med hög efterfrågan följer höga priser, så även med CarTrawler:s starka bokningsmotor kan det vara svårt att hitta en billig hyrbil under denna period.

Gratis avbokning/annullering

En avgörande sak för många resenärer är att ha flexibilitet i förhållande till hyrbilen. Du kanske upptäcker att du behöver en större bil, måste resa från en annan flygplats, på ett annat datum, eller kanske hela resan ställs in. På Hyrbilinfo.se och CarTrawler finns det möjlighet till gratis avbokning för hyrbilar på nästan alla destinationer fram till 48 timmar före schemalagd avhämtning. Det är dock viktigt att du noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil om det är viktigt för dig att ha möjlighet att avboka, eftersom det kan finnas enskilda biluthyrningsfirmor – av de över 800 i bokningsmotorn – som inte ger dig denna möjlighet. När det gäller biluthyrning har förutsättningarna under de senaste åren blivit mer och mer flexibla, men även om flera företag säger att de har gratis avbokning kan det tillkomma en expeditionsavgift. Till exempel Hertz tar ibland ut en avgift på 45 EUR för avbokning, även om den görs i tid. Så vänligen kontrollera villkoren noggrant när du bokar!

Hyra bil med obegränsad körsträcka

På de allra flesta vanliga hyrbilar ingår det obegränsad, gratis körsträcka när du hyr bilar utomlands. Men åter igen läs noga igenom hyresvillkoren, framför allt vid kampanjer och erbjudanden, då särskilda regler kan gälla bland annat begränsningar av körsträckan.

Långtidsuthyrning / mini-Leasing

Det kan finnas många goda skäl att vilja hyra en bil i mer än de klassiska 1 till 3 veckor – kanske i så mycket som ett halvår. Det kan vara så att man har varit med om en bilolycka eller ett haveri där din bil blivit så skadad att den måste transporteras hem från utlandet. Eller så har du kanske sålt din bil och beställt en ny som först kan levereras om några månader. Du kan ha fått ett nytt jobb som kräver en annan typ av bil, eller extra bil, eller du kan ha fått tillökning i familjen som kräver en kombi under en tid. Många biluthyrningsfirmor kallar detta för mini-leasing eftersom hyresvillkoren ligger ganska nära villkoren vid leasing med till exempel ett fast antal kilometer, ett fast månadspris och ett fast datum för återlämnandet. Var dock uppmärksam på att detta faktiskt inte är någon leasing utan i själva verket en långtids-biluthyrning för du ska till exempel inte betala skatt, däck etc., vilket normalt är fallet när det gäller ett leasingavtal. Ibland kan mini-leasing också vara så flexibelt att du kan lämna tillbaka din bil från dag till dag, utan vidare.

När kan det löna sig med biluthyrning?

Det finns många fall där det inte finns något annat alternativ än en hyrbil. Detta är ofta fallet när du flyger till en destination, och därifrån måste ta dig vidare till exempel till ett hotell eller en semesterbostad som ligger en bit från flygplatsen. Här kan det vara både praktiskt och tekniskt omöjligt att transportera sig med kollektivtrafik, precis som en taxi eller Uber kan bli ett dyrt kapitel. Här får man dock göra en bedömning av transportbehovet på destinationen för att avgöra om man ska hyra bil – I en storstad kan det till exempel vara både svårt och dyrt att parkera, precis som det finns en risk för skador och olyckor. Ett tillfälle då det överraskande nog är en fördel att hyra bil istället för att köra i sin egen bil, är på en kör-själv-semester söderut. Genom att hyra bil i norra Tyskland, till exempel i Flensburg eller Hamburg, får du inte bara en bättre totalekonomi, utan kanske också en bättre bil jämfört med din egen att köra på de tyska motorvägarna med – det kan vara en BMW, Audi eller Mercedes. Så räkna på totalkostnaden och se vad som lönar sig bäst – och så kan det ju dessutom vara roligt att prova något nytt.

Topplistorna

De 7 mest populära destinationerna för biluthyrning

Var är det egentligen mest populärt att hyra bil? Vi får ofta frågan om detta från olika tidningar och publikationer, men här får du dem – de 7 mest populära destinationer för biluthyrning med Hyrbilinfo.se (som ett tips: det är ganska populärt att hyra bil på flygplatserna):

 1. Köpenhamns flygplats (Danmark)
 2. Mallorca flygplats (Spanien)
 3. Malaga flygplats (Spanien)
 4. Gran Canaria flygplats (Spanien-Kanarieöarna)
 5. Nice flygplats (Frankrike)
 6. Billund flygplats (Danmark)
 7. Lissabon flygplats (Portugal)

Så, förutom de två stora flygplatserna i östra och västra Danmark, är listan, mycket naturligt, dominerad av sydeuropeiska semesterdestinationer, dit flygbolagen har många platser och där det inte finns så bra möjligheter till kollektivtrafik.

De 7 mest populära icke-flygplatserna

Det är egentligen mest på skoj, men vi kom att tänka på vilka destinationer som är mest populära när vi inte tar med flygplatser i inventeringen.

 1. Flensburg
 2. Köpenhamns centrum
 3. Lissabon
 4. Roms tågstation
 5. Alcudia (Mallorca)
 6. Funchal (Madeira)
 7. Reykjavik (Island)

De 7 mest populära biluthyrningsbolagen

Vissa företag är ganska lokala, medan andra är multinationella och täcker nästan alla större destinationer i världen. Här har vi listat på de mest populära biluthyrningsfirmor hos Hyrbilinfo.se:

 1. Budget Car Hire
 2. Europcar
 3. Hertz
 4. Goldcar Rental
 5. Avis Rent a Car
 6. Alamo
 7. Sixt

Billig biluthyrning är tillgänglig för (nästan) alla

Vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta rätt hyrbil. Det är lättare än du tror, och det finns nästan inga särskilda krav – förutom ett giltigt körkort, samt en deposition. Om du är under 26 år finns det risk för att du nekas eller måste betala en extra avgift för att få hyra bil, men i de flesta fall är det inte ett stort belopp. Priset bestäms alltid av hyreslängd och biltyp, och om du inte har provat på biluthyrning tidigare, kommer du förmodligen bli förvånad över hur lätt det är. När du har hittat biluthyrningsdisken på flygplatsen, behöver du bara underteckna några dokument och så får du din bilnyckel. När du sedan kommer tillbaka till flygplatsen är det ännu enklare: det tar oftast bara några minuter att kontrollera bilen och överlämna den till en anställd från biluthyrningsföretaget. Trevlig resa! 

 

Läs även om att hyra bil i:

>> Hitta den billigaste hyrbilen << Find Billeje her --> Jämför priser här!